There are no breaking news at the moment

Motorrijden begint met de aanschaf van een motor. Motoren zijn er in erg uiteenlopende prijsklassen, en hoeveel je aan een motor uitgeeft, is afhankelijk van je financiën. Daarnaast heeft het ook te maken met wat je met de motor wilt gaan doen. Iemand die af en toe een ritje gaat maken zal waarschijnlijk minder aan een motor besteden dan iemand die een motor gebruikt voor dagelijks woon- werkverkeer of fanatieke motorsport.

Net zoals met auto’s is het bij motors ook heel gebruikelijk om hiervoor een lening af te sluiten. Hierdoor is het toch mogelijk om je droommotor te kopen, ook al heb je het geld niet op je bankrekening staan.

Om met je motor erop uit te gaan zijn er een aantal basisspullen die je aan moet schaffen.

  • Een motorhelm is verplicht om te dragen wanneer je de weg opgaat. Buiten dat is het voor je eigen veiligheid echt onmisbaar. Wanneer je valt met een motor kun je een aardige schuiver maken en met je hoofd op het asfalt terecht komen. Het is dus belangrijk om een goede, stevige helm te dragen welke bescherming biedt. Om prettig te rijden is het ook wenselijk dat de helm lekker zit. Het is dan ook aan te raden om diverse modellen te passen voordat je er een koopt. Het is niet altijd aan de buitenkant van een helm te zien dat deze schade heeft opgelopen. Daarom is het beter om een nieuwe motorhelm te kopen en geen tweedehandse.
  • Een motorpak is niet verplicht maar wel raadzaam. Bij een val schuift de rijder regelmatig nog een eindje door vanwege de snelheid. Daardoor kunnen erg vervelende schrammen en zelfs brandwonden ontstaan op armen en benen. Tevens is een motorpak een goede bescherming tegen regen en kou. Motorpakken zijn er in diverse materialen. Voor optimale bescherming is een leren pak het beste. Er zijn ééndelige motorpakken in de vorm van een overal en er zijn losse jassen en broeken te koop. Voor mensen die het hele jaar door veelvuldig gebruik maken van hun motor kan het handig zijn om een zomer en een winter motorpak te kopen.
  • Handschoenen zijn erg belangrijk. Er zijn speciale motorhandschoenen op de markt waarmee je goede grip op het stuur hebt. Normale handschoenen zijn vooral tegen de kou, maar op de motor is het wenselijk om ook in de zomer met handschoenen te rijden. Ze dienen dan ter bescherming van je handen in geval van een ongeluk of valpartij.

Deze motorspullen zijn te koop in diverse kleuren en designs. Je ziet dan ook vaak motorrijders waar de kleding past bij de kleuren van de motor. Wanneer je nog weinig ervaring hebt met motorrijden is het een goed idee om informatie in te winnen bij andere motorliefhebbers over de kwaliteit van de verschillende producten.