There are no breaking news at the moment

Een motor is een prima vervoersmiddel als alternatief voor een auto. Er zijn uiteraard wel een aantal verschillen tussen deze vervoersmiddelen waar rekening mee gehouden moet worden.

Nadelen

  • Met een motor kun je minder vervoeren dan met een auto, waardoor een motor als vervoersmiddel voor sommige beroepen ongeschikt is. Er zijn echter legio keuzes in motorkoffers waar voor de meeste mensen voldoende in past.
  • Als motorrijder ben je kwetsbaarder in het verkeer. Wanneer je met grote snelheid in een ongeluk terecht komt, is de kans op ernstig letsel groter. Goede beschermende kleding en constante alertheid is van groot belang voor de motorrijder.
  • Wanneer je alleen een motor tot je beschikking hebt, betekent dit dat je door elk weer met de motor op pad moet. Met de juiste motorkleding en een helder vizier op de helm is dit goed te doen, maar gevoelsmatig kan dit in de winter wat minder aanlokkelijk zijn.

Voordelen

  • Op een motor heb je veel minder last van files. De motorrijder kan over het algemeen gemakkelijk voorbij de langzaam rijdende of stilstaande auto’s rijden. Uiteraard dient de snelheid wel aangepast te worden, zodat de rit ook met de motor iets meer tijd in beslag neemt maar aanzienlijk minder dan met de auto.
  • Voor liefhebbers geeft Motorrijden een gevoel van vrijheid. Dit heeft te maken met het directe contact met de buitenlucht en de balans van het lichaam welke nodig is om een motor te besturen. Daarnaast kun je met een motor veel flexibeler over wegen en paden bewegen.
  • Een motor is veel goedkoper in de belasting en verzekering dan een auto, waardoor motorrijden financieel aantrekkelijk is.
  • Met een motor komt het zelden voor dat je parkeerproblemen hebt. Zelfs in drukke steden is er altijd wel een plekje te vinden waar de motor vlakbij je bestemming geparkeerd kan worden.