There are no breaking news at the moment

Mensen met dezelfde interesses zoeken elkaar graag op om hun ervaringen en kennis uit te wisselen. Op het gebied van motoren wordt er erg veel georganiseerd. Deze bijeenkomsten worden veelal georganiseerd voor subgroepen binnen de motorwereld. Wanneer je een grote groep motorrijders voorbij ziet komen, hebben ze vaak eenzelfde type of merk motor.

Motorrijders met een Harley Davidson hebben het imago alternatief en ruig te zijn. Behalve hun liefde voor de Harley Davidson delen zij over het algemeen hun interesse in hardrock muziek en tatoeages. Van oudsher wordt de Harley Davidson gekoppeld aan criminaliteit, maar dit gegeven is intussen wel wat achterhaald.

Tegenwoordig ziet men deze groep meer als alternatieve levensgenieters. Op vele rockfestivals komen grote groepen Harley Davidson rijders die met hun bijzondere motoren de aandacht trekken van andere festivalgangers. Fans van Harley Davidson organiseren regelmatig speciale Harley dagen welke door duizenden liefhebbers bezocht worden.

Motorcampings zijn ook ontmoetingsplaatsen voor motorrijders. Vanuit commercieel oogpunt zijn deze vaak in de buurt van een motorcircuit. Bij grote evenementen worden er tijdelijke motorcampings geopend op weilanden. Buiten het feit dat je op deze motorcampings mensen met dezelfde passie ontmoet, hebben de vaste motorcampings handige voorzieningen voor motorrijders. Op een motor kun je niet al teveel spullen meenemen en dan is het gemakkelijk als er op een camping een campinguitrusting te huur is. Daarnaast tref je op een motorcamping gereedschap aan voor reparaties of een onderhoudsbeurt.

Op sommige motormeetings worden er spectaculaire shows gepresenteerd en zijn er demonstraties van nieuwe ontwikkelingen in de motorwereld. Voor motorrijders is een motormeeting een informatief gezellig dagje uit. Bekijk hier alle EK 2020 info en kansen.

Motormeetings trekken landelijk en soms ook internationaal publiek en keren vaak jaarlijks terug. Een aantal motormeetings zijn tegelijkertijd een wedstrijd, zoals de TT in Assen. De bezoekers komen om de race te zien, maar ook om te kijken en bekeken te worden.

Motorclubs zijn regionaal en gericht op een merk motor of een tak van motorsport. Deze clubs arrangeren tourritten en/of wedstrijden. De evenementen worden betaald met het contributiegeld van de leden en het entreegeld van niet leden. De leden van motorclubs zoeken elkaar naast de evenementen regelmatig op om kennis en ervaringen uit te wisselen. Vooral bezitters van klassieke motoren hebben hier veel baat bij als er gesleuteld moet worden, aangezien er minder informatie over deze motoren voor handen is.

Jaarlijks zijn er tevens nog een groot aantal motorbeurzen. Op motorbeurzen worden er onnoemelijk veel motorspullen te koop aangeboden en nieuwe snufjes tentoongesteld.