There are no breaking news at the moment

Er zijn ontzettend veel recreatieve motorrijders die op een zonnige dag eropuit trekken met hun motor. Voor deze groep motorrijders worden er diverse vormen van georganiseerde motorritten georganiseerd.

Off road ritten

De off road motorritten vragen om speciale off road motors. Deze motoren hebben speciale banden die geschikt zijn om over bospaden en door mul zand te rijden. Tijdens deze ritten is de motorrijder even helemaal weg van alle verkeersdrukte. Bij deze vorm van motorrijden komt er ook behoorlijk wat behendigheid kijken, aangezien de paden niet altijd even gemakkelijk begaanbaar zijn. Er worden ook wedstrijden georganiseerd voor off road rijders, maar bij de plezierritten draait het om ontspanning. Voor motorliefhebbers die nog zoekende zijn naar welke tak van verschillende motorsporten bij hen past, is dit een ideale manier om off road rijden uit te proberen. Er zijn verschillende bedrijven die deze plezierritten aanbieden inclusief huur van een off road motor. Het is dus niet noodzakelijk om zelf een off road motor aan te schaffen.

Plezierritten over de weg

In de zomermaanden worden er regelmatig plezierritten voor motorrijders georganiseerd. De ritten voor wegmotoren gaan uiteraard over geasfalteerde straten, maar ook hierbij wordt er een route uitgestippeld door een mooie omgeving. Deze ritten worden gecombineerd met bijvoorbeeld een puzzeltocht of culturele bezienswaardigheden. Voor motorliefhebbers zijn dit erg leuke dagtripjes en is het een uitstekende manier om andere motorliefhebbers te leren kennen.

Wanneer er grote motorevenementen zijn, wordt dit vaak gecombineerd met een plezierrit. Motorclubs trekken er regelmatig met z’n allen op uit om een motorwedstrijd te bekijken en niet zelden wordt er een overnachting met een dagje toeren aan vastgeplakt.

Motorvakanties

Over de hele wereld worden er motorvakanties georganiseerd. Het is mogelijk om in groepsverband over land naar een ander werelddeel te reizen voor motorliefhebbers die wat langer de tijd hebben. Voor korte vakanties zijn er vele opties om naar een bestemming te vliegen en op een gehuurde motor deel te nemen aan een motorvakantie.